Årlig preges en medalje over en person som Selskabet ønsker å hedre

Motivet er som oftest en avdød person. Adversen (forsiden) av medaljen preges av personen, mens reversen har Selskabets lille segl. Medaljen produseres til hver høytidsdag, og på høytidsdagen blir det lest en biografi over personen.

Det er medlemmene i DKNVS Akademi som foreslår motivene for medaljen. Styret beslutter motivet på ett av sine høstmøter.

Gunnerus var først

Den første medaljen ble preget i 1927, og da med motiv etter Selskabets stifter biskop Johan Ernst Gunnerus. De to påfølgende årene ble medstifterne Gerhard Schøning og Peter Frederik Suhm også hedret med hvert sitt motiv.

Synkende interesse 

Det har vært begrenset interesse for minnemedaljen blant medlemmene de siste årene. Tidligere mottok alle deltakere på høytidsdagen medaljen. Nå må medaljen kjøpes, og produksjonen er sterkt redusert. Prisen har variert fra kr 500-800.

Medaljetradisjon med Holden og Reichelt

På høstens siste akademimøte 25. november holder Yngvar Reichelt og Helge Holden foredrag om medaljetradisjonen i Selskabet. Benytt anledningen til å lære mer om temaet og for å diskutere om medaljetradisjonen har en framtid i DKNVS.

I mellomtiden kan du se den alfabetiske oversikten over hvem som har preget medaljene fra 1927 og fram til i dag, og lese biografien om dem. 

 

Materialet i den alfabetiske oversikten er hentet fra websiden som ble laget til 250-årsjubiléet i 2010.